Aan de slag

 

Diverse mensen die het boek Strategisch managen in turbulente tijden, leren je organisatie toekomstbestendig te maken van Norbert Greveling en Roland Bushoff hebben gelezen, willen met de inhoud daarvan aan de slag. Op deze pagina reiken we je hulpmiddelen aan om dat te doen in de vorm van:

 

  • te downloaden figuren uit het boek;
  • een tool om de strategische aandachtsgebieden van een organisatie te beschrijven met de canvassen uit het boek.

Figuren/afbeeldingen uit het boek

We krijgen geregeld het verzoek van mensen die graag de afbeeldingen uit het boek zouden gebruiken, om bijvoorbeeld te bespreken met collega’s of om ze als werkdocument aan de muur te hangen. Dat kan. Hieronder volgt een aantal figuren die je kunt downloaden.

Wil je een afbeelding downloaden, klik dan op de image. Vanaf dat scherm dient die mogelijkheid zich aan.

Aan de slag

Tip: Als je de figuren gebruikt in een presentatie, vergeet dan s.v.p. niet de bron daarbij te vermelden.

Canvassen uit het boek

Als je aan de slag wilt met de canvassen uit het boek, is het zelf maken van zo’n canvas voor velen een behoorlijke drempel. Om je daarbij te helpen kun je hier een Excel spreadsheet downloaden met daarin alle canvassen. Bij elk strategisch aandachtsgebied kun je zelf de kenmerken/keuzes over de bouwstenen invullen. Dat is niet alleen van belang om de keuzes over de verschillende strategische aandachtsgebieden uit je organisatie bespreekbaar te maken, maar ook leuk om te doen. Het gaat je ongetwijfeld weer nieuwe inzichten en inspiratie opleveren.

Download de spreadsheet met canvassen

Tip: Bestudeer eerst het tabblad Introductie, voordat je naar de andere tabbladen gaat.